igår kväll

Justde glömde berätta om igår kväll då mina två bästa kompisar kom hem till mig igår, Vanessa hade med sig en försenad julklapp till mig och lisa. Så igår hade vi en liten julklappsutdelning. Fick ett album med bilder från när vi var små fram tills i dag, och med fina texter. Blev så himla glad, vanssa du förstår inte hur mkt det här betyder för mig, årets bästa julklapp helt klart!

Bildn på framsidan funkade tyvärr inte så ni får nöja er med den här lilla smygtitten!


Ett av alla uppslagen i albume

30 dec

Min uppdatering är verkligensämst, jag vet! Men har inte direkt något att berätta, dagarna rullar på som vanligt: Promenera och busa med Vilja, åka till stallet o mocka o rida (två hästar om dagn) och sen förösker jag att hinna med att och träffa kompisar. Sedan har jag även blivit förskyld också så orkar inte överdrivet mkt just nu, ont i halsen, hes och ont i kroppen. Alltid ska jag ha några dagar på lovet som ska gååt till att inte må bra. Men den här förskylningn stoppar mig inte, för jag har för mkt att göra!

Justde i förrgår gick jag ner till rusta och köpte ett hinder till Vilja som vi nu har satt upp i trädgården, Vilja bara älskar dt!

Ska försöka uppdatera med något kul i kväll och lite bilder!

..............

Nu sover min prinsessa i min säng, efter en härlig lång promenad med fika och bus.  Rebecka och jag gick och pratade om hur kul det ska bli när det är dags för mydog, vi ska vara där flera dagar hade vi tänkt. Och jag ska försöka shoppa lite grejer med.

 - Koppel (till våran första utställning, som förhoppningsvis blir snart)
Dock vill jag ha någon fin färg!
 
- En jacka till Vilja om de säljer ut någon fin (har annars hittat en fin redan) men vi hittade alice jacka på mydog och den har fungerat kanon verkligen. 
Annars får det bli den där:


 - Sedan ska jag försöka hitta någon bur till Vilja (antingen en mörkblå eller en militärfärgad/trefärgad)



Sen får vi se om vi hittar något mer trevligt!

.....

Idag ska jag gå ut och gå i skogen med fika med becka och Gucci och sedan i kväll ska jag tillbringa kvällen med min bästa kompis vanessa med film och godis! En rikitgt slappis dag helt enkelt, det är första dagen på lovet då jag ej ska till stallet så idag blir det bara att ta det lugnt.

Tog lite bilder på dogsen igår morse, så här kommer några av dem:


Alice och Villa


Min prinsessa


Aliceen


Alice och Villa


Vilja och Alice


Alice


Alice

26 dec

nu har jag varit i stallet och ridit ut en sväng på robin tsm med karin på prizze, jätte härligt. Låg och galopperade i snön, och inte heller så fasligt kallt vilket var grymt skönt. Dock hade jag på mig rikitgt mkkt kläder blev nästan lite svettig där ett tag.

Tog några bilder på kavat dagen innan julafton och här får ni ett smakprov, dock blir inte kvaliteen alls lika bra när man laddar upp det här!


kavati


kavat


myyys



God jul lite i efterskott

Jag har varken haft tid eller någon lust till att blogga nu över juledagarna. Jag har haft hundar att promenera, hästar att rida och presenter att köpa så jag har inte direkt haft så mkt tid över. Men nu är äntligen den stressen över iaf.

Detta fick jag i jul:

-Pengar
-5 ringar
-En iphone4
-Sovkudde till Vilja
-Smycken
-Lite klädesplagg
-En blåtermos (som jag kan ha när jag o vilja fikar i skogen)
-Presentkort på sf
-Kingsland pannband som jag ska ha istallet (fick dock det någon vecka innan)
-Ridtermobyxor (fick det någon  vecka innan också)
-Ett par ridhandskar av hon som äger Kavat

Kommer inte på något mer just nu men det var ungefär detta jag fick, är verkligen jätte glad och nöjd. Jag hade ju en iphone innan också men blev helt chockad när jag fick iphone4 an. Det hade jag verkligen inte räknat med, blev super glad!

Nu tänkte jag bjuda på några bilden på Vilja från juldagen då vi fotade lite i trädgården, så titta och bara njut. haha







 




fotograferingen i mörkret

Sådär nu är bilderna fixatde fast ljuset var det sämsta så bilderna blev inte alls särskilt bra. Men aja bättre än ingenting iaf, har ju hela lovet på mig att ta kort nu. Bara lite fullt upp nu innan jul.

Nu ska jag byta om och efter det ska jag ta min lilla vovve och ta tåget till stallet för att sedan gå en promenad med Robin. Vill att han ska få röra på sig men det är nästan lite för kallt för att rida ut och i ridhuset var vi igår, så en promenad blir nog kanon. 

Här får ni några få bilder av sämsta kvaliteen:

 
Suddig bild på mina prinsessor, Alice och vilja!


Vilja och Gucci!


Var tvungen att ta den här bilden, så himla söt me snön på haha!


Älskling


Vi hann stoppa dem precis innan de hoppade ner


Du har mitt hjärta!

Det var alla bilder jag hade att bjuda på, fler kommer i dagarna men det var inte ens kul att lägga upp bilderna här när de inte fick någon bra skärpa alls.

21 dec

I natt har Vilja varit en stor flicka och sovit borta för första gången med matte. Viljis fick följa med hem till min bästa kompis som var ensam hemma. För matte ville inte lämna sin bebis!

Natten gick kanon och Vilja sov som en stock, dock sov inte jag lika bra då jag kände mig orolig för Vilja. Fråga mig inte varför jag gjorde det. 

Kändes som att det var bra träning för min nuffsa, så att hon kan sova lika bra borta som hemma om det  någon gång skulle hända någonting. 

Nu ska jag möta rebecka och Gucci för att ta lite kort på dem tsm så uppdaterar om någon timma när det är fixat. 

Kraaam Vilja och michaela 

Alice

Tänk att du snart har levt med oss i fem år? Helt otroligt, älskar dig otroligt mkt!


ge mig!

såhär skulle jag mer än gärna gå klädd till stallet idag!


det är dock ingen rättvis bild för varesig ridbyxorna eller stövlarna!

20 dec

Hej och god morgon!

Idag är det ingen skola för mig för jag är ledig men i morgon blir det julavslutning, känns dock onödigt då jag nästan fick jullov i fredags. Men men det blir säkert mysigt.

Igår var jag som vanligt ute och busade ioch gick med vilja 4 km, sedan tog jag tåget till stallet  sedan gick jag från tågstationen till stallet vilket är 1,5 km (bra jobbat), sedan red jag ut en sväng med Robin. Dock så var han rätt på tårna och rätt stressad stora delar av ridturen då vi inledde ritten med en plogtraktor som inte kunde visa någon som helst respekt. Vi båda fick iaf komma ut och det var en mysig tur bortset från lite spöken på vägen som han tycktes sig se. Underlagret var dock inte det bästa men mkt bättre än igår då det snöat ganska mkt, var skönt att vi lyckades komma ut iaf då det är dressyrträning idag. När jag sedan var klar i stallet tog jag och sprang hela vägen tbx till tåg stationen, för att få lite motion. När jag kom hem var det bara att ta ut vilja på ännu en promenad. Gissa om jag var trött sen när jag äntligen fick sätta mig med en filt i soffan och kolla på os-hoppningen? 

Nu ska jag snart bege mig ut i skogen med Alice och Vilja för att sedan möta upp min kompis i stan och försöka införskaffa lite julklappar. Sedan blir det ut med Vilja igen och sen är det dax för ridlektion. Uppdaterar igen senare ikväll efter lektionen antar jag.


Robin igår, så gullig!

18 dec

Idag börjar mitt jullov som jag kommer att spendera mkt tsm med robin då jag ska rida honom från och med i dag fram till sden 5 januari. De är bortresta så jag fick ta hand om min andra prins.

Så idag har jag vilja becka och gucci varit i stallet. Först tog vi en liten sväng ner till deras sommarhagar där vi tog lite kort o han fick traska runt lite medans hundarna lekte av sig. Sedan gick vi in en stund i ridhuset för att han skulle få jobba lite i trav och galopp då det är så fruktansvärt halt och hårt ute att det inte funkar. Robin skötte sig finfint, krävde inte jätte mkt av honom. Tanken var bara att han skulle gå i form och rulla på i trav och galopp så han fick röra lite på sig. Ville inte rida ärsta ridlektionen då han gått inne ganska mkt denna veckan och att jag ska rida dressyr träning för Maria på måndag med honom.

Nu sover lilla Vilja som en stock efter vårat lilla äventyr som höll på i många timmar!

Skulle även åkt till stan med en kompis och köpt julklappar men det hann vi inte med så det får blii morgon istället.

Här får ni er lite bilder från idag (Bilderna som är tagna på mig och robin är tagna av Rebecka svedberg):

Här strosade vi på i den djupa hårda snön


Robin


Robin (redigerad till svartvit)


Robin och hans nuvarande matte som ser något uppsvälld ut ;)



Många bilder blev rätt misslyckade då jag på nästan varje kort såg helt drogad ut.. Mer bilder kommer senare men just nu hinner jag inte ladda upp fler. Har även inte ens hunnit kolla igenom alla bilderna vi tog.

17 dec

Hej!
Längesedan jag skrev någonting här nu känner jag och det är nu på tiden att jag börjar igen. Idag är sista vanliga skoldagen innan jullovet och jag har precis varit ute och gått (fyra kilometer) med hundarna. Har även hunnit duscha och nu är det bara att fixa sig det sista och dra sig vidare till skolan.

Har massor med julklappar kvar att köpa också så det är det jag kommer att hålla på med i helgen. I helgen ska jag även försöka få med mig någon som kan t lite kort när jag rider. Håll tummarna helt enkelt så ska vi se om vi kan fixa lite bilder. Har nämligen nästan inga att visa.

Vilja mår iaf jätte bra och hon ligger här brevid mig i sängen och sover, när jag kommer hem från skolan ska vi ta tåget till stallet så ska hon få vara med där idag. Myysigt!

Jag lovar att uppdateringen ska bli mkt bättre och mktmkt mer bilder. Men nu är det strax jullov och då har jag massor med tid. Förhoppningsvis. Har dock tre inlämningar att skriva nu under lovet vilket inte är alls lika kul men aja sånt som måste göras.

Nu måste jag skynda mig, pusss


Längtar tbx

snart juul

Idag har jag varit med pappa och köpt julklappar till mig, bara några som jag va tvungen att va me och prova och köpa. Köpte ett par termo/täckbyxor till stallet (mountain horse) och ett pannband från kingsland till stallet. Dock får ni inga bilder förens på julafton. SKa inte använda det innan dess,  tråkigt men annars känns det inte som en riktig julklapp.



Just det idag fyller mormor och farmor år, så grattis mormor och farmor på födelsedagen!!

11 dec

Hej!
Beställde för några veckorsen ny ridjacka och benlindor, o de kom igår.
Äntligen! Dock är inte bilderna de bästa så dom ser inte alls lika fina ut.
Men blev jätte nöjd iaf, använde jackan igår i stallet o den var kanon verkligen!

Ridjackan




nya blåa lindor till kavatan



hej då för i dag

Red kavat idag, första gången efter jag trillade av. gick ut och klättrade lite i sommarhagarna och sen gick vi och galopperade på några grusvägar. Han var grymt pigg och stutsade och dundrade på, men han skötte sig ändå kanon. Han gick på jätte fint och var verkligen uppmärksam på mig, känns bra att vi kommer på rätt väg igen efter allt bråk och motgångar som vi har haft nu det senaste.

Nu kom jag precis hem eefter en kvälls promenad och nu ska jag sätta mig o skriva på krönikan som ska in i morgon. fruktansvärt tråkigt men dock inget att göra åt!

Imorgon blir det till att gå till skolan, köpa lite julklappar, ut med vilja och sedan rida robin. Vi får se vad som kommer att hinnas med! 

På bildfronten står det riktigt still och i dag bjuder jag inte på en enda bild, dilgt jag vet men så får det bli bland.

busungen

Hej!
Min rid vecka har inte riktigt gått som planerat. Ridlektionen i måndags gick verkligen skit dåligt, han stretade och hängde sig på sidan och gjorde allt motstånd man kan tänka sig. Märkte redan att när jag kom till stallet att han var på riktigt dåligt humör. Inte alls gosig som han brukar vara utan bara fruktansvärt sur. Men hästar måste ju självklart få ha dåliga dagar de me. Och detta var en sådan för min lilla kavat!

Sen igår var jag ute och red med en kopis från stallet, en jätte mysig lång tur ute i snön. Vi hittade en ny lång grusväg täckt men massvis med snö som vi låg och bara rullade på i galopp i ca tio minuter. Otroligt härligt! Sedan  vände vi hemåt och han fick världens damp, dock av glädje så då var det bara roligt. La mig före minkompis med honom för han brukar jämt lugna sig då. sen kom vi till en liten nedförsbacke där jag tänkte bryta av till trav och trava nedför istället. men icke... det tyckte verkligen inte kavat för han ville fortsätta galoppera. Så då börjad han hålla på jätte mkt och kastade av mig, slår vad om att dt var för att jävlas. Aja jag slog mig inte då jag trillade rakt ner i den mjuka snön och vi fick efter ett bra tag tag i honom.

Vi ska antagligen dit bort och rida igen på söndag, ska då försöka hålla mig kvar. haha. Nej men det var verkligen en dröm väg så inte ska vi sluta med den bara för den här lilla incidenten. Önska mig lycka till tills nästa gång.


Har nästan inga bilder på denna datan så får bjuda på en liten bild jag
tog häromdagen!

tidsinställt

Hej igen, tidsinställt inlägg.

Hade tänkt att prova på det för första gången så får vi väl se hur det går, spännande. Skulle vara så grymt skönt om det fungerade så skulle det kunna bli uppdateringar som var lite mer spridda på dagen istället för att alla bara ska komma i en enda klump. Aja vi får väl se hur det går nu först o  främst.

Nu ska jag försöka att sätta mig ner o plugga en stund, så önska mig lycka till så hörs vi antagligen lite senare idag.


Förra vintern vid havet, dock helt smutsig kamera ser jag nu...

6 dec

väldigt kort dag i skolan idag, skönt! Efter skolan gick jag och emma och åt kina mat och sedan tog jag tåget hem redan klockan tjugo över tolv. När jag kom hem hade dock min moder varit ute och gått med vilja, så då hade jag inget att göra. skit tråkigt jag ville ju gå ut menmen får ta en sväng lite senare för nu ligger hon och sover som en stock.

Ikväll är det dressyrträning för mig och kavat. Känns som att det hela tiden bara går framåt och framåt för oss, hoppas att det känns likadant idag. Förra dressyrlektionen kändes det grymt bra i mitten av träningen. vi får väl se hur dt blir i dag, var ett tag sedan jag red ordentligt inne i ridhuset.

Beställde ju en jacka för ca veckor sedan och den har fortfarande inte kommit, så jag ringde upp dom o fråga när den egentligen skulle komma. Den skulle tydligen komma i dag eller i morgon för de hade skickat den i fredags. Så det var iaf skönt att den kommit iväg. Vet dock inte alls om den kommer att passa men det lär vi väl märka!

Tog lite bilder idag så här får ni några:




En liten alice som precis varit ute på promenad  i skogen!


Gick ut lite snabbt och fotade lite


Mammas rosor som hon fick häromdagen


båda mina prinsessor

låttttaaar

Skulle försöka lägga in massa låtar men det gick inte så jätte bra, här är iaf lite tips på låtar från radion!

Just the way you are
Nothing compers to you
cooler than me
raise your glass
forever young
hard

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter, men den översta gillar jag verkligen mest just nu. så fin!


Bruno mars

villa

Tänk hur mkt min prinsessa har förändrats bara över några månader, det är helt sjukt!
Fortfarande lika söt, om inte ännu vackrare.
Klippte ihop några bilder, de två översta är för några veckor sedan och de två understa är tagna precis när honkom till oss!


fixat lite

Nu har jag fixat iordning headern lite iaf och ändrat om lite grann så den ser hel och fin ut iaf. Hade inte riktigt orken till att fixa den helt perfekt, med detta ser grym mkt bättre ut än vad den gjorde innan måste jag berömma mig själv med iaf ! Vad tkr ni, blev den fin?

Headern blev mkt finare tkr jag!


när jag väl ska ta mig tid

hade precis tänkt att sätta mig ner nu och fixa till designen lite och headern, men tror ni att jag hittar min hårddisk då där jag har alla bilder? Svar neeej, jag får väl leta lite till annars får det väl bli en annan dag helt enkelt.

Hoppas det fortsätter att snöa ett bra tag till, var ute i skogen för ca en timma sedan o gud va mysigt det är nu när det är så mkt snö. För det första blir det jätte mkt ljusare men sen är det ju så otroligt mysigt också. Snön gillar vi! Vilja håller med mig i den frågan trots att hon ibland nästan försvinner ner i snön.


bildbomb

här kommer en liten bild bomb jag tog nyss, dock var inte ljuset det bästa så därefter bilderna. Men vilja är alltid lika fin!


Min nuffsa som nu snart är sju månader


matte din segis kommer du någon gång eller?







Vilja, du är det finaste jag har!
Hur jobbig du än kan vara ibland så är du bland det bästa som har hänt mig,
min finaste lilla bäbis!

maaaaaat gillar vilja


Nu har jag och älsklings Vilja nyss kommit hem från en liten tur till sävedalen för att köppa lite mat till henne. Vi tog bussen dit och hoppa av någon hållplats innan så hon skulle få traska iaf en liten bit. Sen skynda vi oss in i affären och köpte maten. Men när vi kom ut till busshållsplatsen så hade bussen precis gått. Så då tänkte vi traska hem istället men då kom pappa där på vägen så fick vi skjuts hem. Så nu har vi varit ute och lekt i snön och snart blir det att dra iväg till skogen och busa med båda vovvarna.




vi hörs förmodligen i morgon

tänkte bara passa på att skriva ett litet god natt nu när jag ändå satt vid datan. dock sitter jag vid fel dator och här finns inga bilder att visa alls. tråkigt!

fredag i dag och det känns verkligen underbart, i morgoon blir det stallet. ut och galoppa i snön hade jag tänkt, så himla underbart mysigt!

Ska verkligen ta med kameran också, ska även försöka få med min kusin rebecka så att hon kan ta några bilder på mig och kavat ihop. har dock inte frågat henne så det är väl inte särskilt stor risk! Men hoppas  kan man ju alltid göra.

hur som helst så tänkte jag bara  säga godnatt, vilja ligger här brevid mig och sover för fullt min lilla prinsessa!


3 dec

hej eller godmorgon!

Det blev tyvärr inte några snöbilder i tisdags när jag var ledig, vi tillbringade dagen med helt andra saker. Nu ska vi snart ut i skogen en sväng innan jag även idag drar migtill skolan.


Snart  är det julafton o vilja har skrivit på många grejer påsin önskelista, nu är det bara att  hoppas på att hon får allt. Matte vill väl nästan ha dem lite mer än va hon själv vill ha dom haha.

Har beställt hem en ridjacka från internet som skulle kommit fram för längesen , ska gå o ringa dem nu o undra vad som händer. fryser ju nästan ihjäl nu när jag är i stallet. Igår var jag där men då var det dock inte lika kallt. mamma mockade och jag red så igår var vi riktigt snabba i stallet vilket inte riktigt är min stil, jag är segisen nummer ett där. Ällskar att vara där o göra allt i lugntakt. På måndag kommer maria igen och dåär det dressyrträning i stallet. Känns väldigt kul då det hea tiden går framåt för mig och kavat.

nu måste jag skynda mig. men här är en bild på  vilja från webbkameran när hon står i soffam de´n busan

-----nä nu gick dt inte att ladda upp den , så den får komma senare---

justdet i dag fyller även min älskade mamma år, grattis älsklings mamma!

RSS 2.0